Nettisivut ovat yritykselle se vaivattomin tapa tehdä digitaalista viestintää ja olla asiakkaiden tavoitettavissa. Silti vain harva yritys osaa tai tietää, miten yrityksen nettisivuista voi saada irti kaiken hyödyn.

Tilastokeskuksen mukaan vähintään kymmenen henkilöä työllistävistä yrityksistä 96 prosentilla on nettisivut. Suuremmilla yrityksillä verkkosivut on kaikilla ja pienemmälläkin 94 prosentilla. Muita harvemmin nettisivut olivat käytössä kuljetus- ja logistiikka-alalla. Sivustot ovat siis liiketoiminnassa jo hyvinkin yleisiä.Nettisivujen hankinnassa onkin kätevintä, jos koko paketin saa saman katon alta. Kotimaiselta webhosting-yritys Wepardilta saat kotisivujen ja verkkopalveluiden suunnittelun, toteutuksen ja ylläpidon samasta paikasta. Kaikki verkkopalvelut voi jättää Wepardin huoleksi ja keskittyä itse liiketoimintaan.

Yleisimmät virheet

Nettisivujen jäädessä vähemmälle huomiolle, on usein yrityksessä se käsitys, että kunhan jotain on internetissä, se riittää. Näin ei kuitenkaan ole, sillä netissä ajelehtivat sivut ovat helposti enemmän haitaksi kuin hyödyksi. Moni myös unohtaa, että suurin osa ihmisistä selaa nettiä pääasiassa mobiililaitteella, johon vanhentuneet sivustot eivät skaalaudu oikein. Tästä syystä nettisivujen tulisi nykyään aina olla responsiiviset, eli, että ne reagoivat jokaiseen käytettävään laitteeseen samalla tavalla. Jos taas sivut on edellisen kerran päivitetty pari vuotta sitten, antaa se kävijälle kuvan, ettei kukaan ole asiasta kovin kiinnostunut. Tässä tapauksessa on parempi jättää päivitysten ajankohta kokonaan merkkaamatta. Hinnastojen kohdalla taas voimassaoloaika on tärkeä, jotta palvelutilanteessa ei tule väärinkäsityksiä. Ylipäätään sisällön muotoilu vaikuttaa moneen asiaan, kuten hakukoneiden tuloksiin.Vanhentuneen sisällön ohella monilla sivuilla ei ole ajan tasalla olevaa SSL-salausta. SSL-sertifikaatti kertoo, että selaimen ja sivuston välinen liikenne on salattua ja siten turvallista.

Mitä ottaa huomioon?

Isoin riski vanhentuneen nettisivuston kanssa liittyy tietoturvaan. Sivusto, joka on ollut pitkään päivittämättä, on helppo kohde kaappaajille. Luonnollisestikaan epäilyttävät yrityksen nettisivut eivät juuri herätä asiakkaissa luottamusta, joten kääntyminen kilpailijan puoleen on väistämätöntä. Nettisivujenkin suhteen on hyvä valita suomalainen palveluntarjoaja, sillä näin voi varmistaa, että tietoturva-asiat hoidetaan EU:n vaatimusten mukaisesti. Mikäli haluaa nettisivuilleen luotettavan ja turvallisen verkkopalveluiden tarjoajan, valitse safarin nopein! Siirrä nettisivusi Wepardille tai avaa uusi palvelu käden käänteessä. Valitsemalla suomalaisen webpalvelun, tukee samalla kotimaisia digialan työpaikkoja.

 

Wepardi on kotimainen perheyritys ja toiminut webpalveluiden parissa jo yli 20 vuoden ajan. Yrityksen ydinosaamiseen kuuluu asiakaskohtainen lähestyminen kaikkien verkkoon liittyvien projektien suhteen. Tutustu palveluihimme osoitteessa Wepardi.fi.