Jokainen liiketoimintaa harjoittava henkilö ja yritys tarvitsee nykyaikana vakuuttavan verkkopresenssin. Tämä tarkoittaa yleensä ainakin yrityssähköpostin ja omien verkkosivujen luomista. Yleensä viimeistään tässä vaiheessa vastaan tulee termi webhotelli. Mutta mikä se hosting oikein on ja kuka sitä tarvitsee?

Verkossa toimiva yritys tarvitsee tietenkin ensimmäiseksi oman verkkotunnuksen ja kotisivut. Verkkosivuja perustaessa kannattaakin harkita webhotellia, johon domain tulee yleensä kätevästi kylkiäisenä. Webhotelli, englanniksi web hosting, on palveluntarjoajien tarjoama paketti, johon kuuluu kaikki, mitä sivujen perustaminen vaatii. Tavallisesti pakettiin kuuluu levytilaa verkkosivuja varten, verkkotunnus, sekä tietty määrä sähköpostilaatikoita.

Harva aloitteleva yritys tarvitsee omaa palvelinta; webhotellissa palvelimen resurssit ja kustannukset jakaantuvat useamman asiakkaan kesken, joten webhotelli on helppo ja edullinen tapa laittaa verkkosivut pystyyn. Webhotelleja on kuitenkin tarjolla moneen lähtöön, joten oma paketti kannattaa valita huolella.

Mitä webhotellin valinnassa pitäisi ottaa huomioon?

Yrityksen tarpeet määrittelevät, millainen webhotelliratkaisu on sille paras. Yksi tärkeimmistä kriteereistä webhotellin valinnassa on kuitenkin nopeus. Nopeasti latautuvat sivut vaikuttavat positiivisesti kävijöiden käyttökokemukseen.

Seuraavaksi on syytä miettiä levytilan määrää. Pieni yritys ei välttämättä tarvitse paljoa levytilaa, kun taas monimutkaisemmat sivut, verkkokauppa tai isoja tiedostoja sisältävät sähköpostit vaativat enemmän tilaa. Palveluntarjoajat tarjoavat erikokoisia paketteja, joissa levytila on yleensä ilmoitettu gigatavuina. Jos et itse tiedä, paljonko tilaa tarvitset, kannattaa asiasta keskustella webhotellien palveluntarjoajan kanssa. Samalla on hyvä puhua myös sallitusta liikennemäärästä, sillä isommat paketit mahdollistavat suuremmat kävijämäärät sivustolla, enemmän sisältöä ja useampia sähköpostilaatikoita. Epäröivä voi aloittaa pienemmällä paketilla, sillä oman paketin saa aina päivitettyä suurempaan tarpeen vaatiessa.

Palveluntarjoajan ammattimaisuus ja tehokas asiakaspalvelu ovat tärkeitä varsinkin, jos ei itse ole tekniikan asioista hyvin perillä. Tällöin ei kannata tuijottaa pelkkää hintaa, sillä hyvä asiakaspalvelu opastaa asiakasta kärsivällisesti ja auttaa ratkomaan eteen tulevat ongelmatilanteet nopeasti. Muista, että mitä vähemmän joudut vaivaamaan päätäsi kotisivujen teknisillä seikoilla, sitä paremmin voit keskittyä omaan työhösi. Palveluntarjoaja, jonka palvelimet ovat kotimaassa ja joka tarjoaa suomenkielistä asiakaspalvelua, on yleensä hyvä ja turvallinen vaihtoehto.

Wepardilta hostingpalvelut joka lähtöön

Wepardilta saat hostingpalvelun lisäksi sähköpostit, verkkosivujen suunnittelun sekä hakukoneoptimoinnin samasta osoitteesta. Mikäli tarvitset apua hostingpalvelun valinnassa, ole rohkeasti yhteydessä asiakaspalveluume.

 • Domainparkki

  Domainparkki

  4,03  + alv 24 %
 • Webhotelli Basic

  8,06  + alv 24 %
 • Webhotelli Pro

  13,71  + alv 24 %
 • webhotelli yritykselle

  Webhotelli Business

  32,26  + alv 24 %
 • Weebly kotisivukone

  Weebly kotisivukone

  18,15  + alv 24 %
 • Seikkailija

  0,00  + alv 24 %

Black Friday -kampanja: Webhotelli nyt ensimmäiset 3 kk maksutta!

Vuoden suurin shoppailupäivä Black Friday on kohta jälleen täällä ja tarjoushumu on tarttunut myös Wepardiin. Jos olet miettinyt webhotellin hankkimista tai vaihtamista, nyt kannattaa ehdottomasti tarttua tilaisuuteen. Kun hankit Wepardin Webhotelli Basic-, Pro- tai...

Wepardin webhotellit pähkinänkuoressa

Webhotelli lienee jo monelle ainakin pintapuolisesti vanha tuttavuus. Se on kätevä ja edullinen valinta niin aloittelevalle kuin jo vähän pidemmällekin ehtineelle yritykselle. Lukuisat palveluntarjoajat tarjoavat erilaisia ja erikokoisia paketteja, joihin kuuluu...

Paras Webhotelli vuonna 2023: Vertailu ja Opas

Webhotelli on olennainen osa verkkosivuston menestystä. Se vaikuttaa sivuston nopeuteen, käytettävyyteen ja luotettavuuteen. Valitsemalla parhaan webhotellin voit varmistaa, että verkkosivusi toimii sujuvasti ja tarjoaa käyttäjille parhaan mahdollisen kokemuksen....

Kuinka huolehdin verkkosivujen toimivuudesta?

Jos suunnitelmissasi on rakentaa yritykselle verkkosivut tai verkkokauppa, tarvitset todennäköisesti webhotellin. Vaihtoehtoja on paljon ja niissä on eroa. Paras webhotelli riippuu aina loppukädessä käyttäjän tarpeista, mutta yleisesti ottaen hyvä webhotelli on nopea,...

ImmunifyAV – tietoturvatyökalu Wepardin webhotelleissa

Mikä on ImunifyAV? ImunifyAV on haittaohjelmia skannaava työkalu. Se havaitsee kaikki vahinkoa aiheuttavat tiedostot, kuten virukset, hakkereiden yritykset ja monet muut. Lisäksi ImunifyAV käy tiedostot läpi mm. haittakoodien varalta. Tarkastukset voidaan tehdä...

Mitä tarkoittaa hostingpalvelu?

Hostingpalvelu on välttämätön osa jokaisen verkkosivuston toimintaa. Se on palvelu, joka mahdollistaa sivuston tallentamisen ja saatavilla pitämisen internetissä. Valitsemalla oikean hostingpalvelun varmistat, että sivustosi toimii luotettavasti ja nopeasti, mikä...

Paras Webhotelli

Paras webhotelli riippuu käyttäjän tarpeista ja vaatimuksista. Kuitenkin, yleisesti ottaen, paras webhotelli on nopea, luotettava, turvallinen ja tarjoaa monipuolisen valikoiman ominaisuuksia. Parhaudesta voi olla montaa mieltä, mutta me uskomme että nämä asiat tulee...

Millainen on hyvä webhotelli asiakaspalvelu?

Kun arvioidaan webhotelli palveluntarjoajien asiakaspalvelun laatua, on tärkeää ottaa huomioon sellaiset tekijät, kuten käytössä olevat asiakastukikanavat, reagointikyky, tukihenkilöstön laatu, saatu asiakaspalaute ja online-arvostelut sekä muut lisäominaisuudet....

Webhosting valintaan vaikuttaa myös asiakasuskollisuus

Webhosting-palveluntarjoajan tärkeimpiä menestyksen tekijöitä on asiakasuskollisuus. Asiakasuskollisuus on terveen ja kukoistavan webhosting-liiketoiminnan perusta, sillä se varmistaa, että asiakkaasi palaavat sinne aina uudelleen vaikkapa webhotellien tarpeidensa...

Toimiva asiakaspalvelu on tärkeä osa webhotelli kokonaisuutta

Yksi verkkosivuston omistajan kriittisimmistä päätöksistä, on webhotelli palveluntarjoajan valinta. Kun tarjolla on niin paljon vaihtoehtoja, voi olla haastavaa tietää, mistä aloittaa. Tärkeimpiin huomioon otettavista tekijöistä on palveluntarjoajan tarjoaman...