Miten valita sopiva WordPress-teema

Olet varannut webhotellin, asentanut WordPressin ja nyt pitäisi laittaa ulkonäkö kuntoon. Nyt olet siinä pisteessä, että pitäisi valita sopiva teema, eli ulkoasu verkkosivuillesi. Vaihtoehtoja on kuitenkin niin paljon, että valinnassa saattaa tulla pieni valintashokki. Asiasta ei kannata ottaa turhaa stressiä ja olemmekin kirjanneet ylös muutamia vinkkejä, miten löytää sopivin teema juuri omille sivuille.

1

Mieti tarkkaan, mikä on sivustosi tarkoitus

Verkkosivuja on monia erilaisia ja niiden tarkoitukset vaihtelevat. Kannattaakin lähteä liikkeelle siitä, että olet miettinyt tarkkaan, mitä haluat sivustosi tekevän. Kun sivuston merkitys ja tavoite on selvillä, silloin saat ideoita siitä, mihin ominaisuuksiin sivustolla kannattaa kiinnittää huomiota.

Mikäli olet luomassa blogia tai uutissivustoa, luettavuus on silloin tärkeintä. Jos olet perustamassa verkkokauppaa, valitse silloin verkkokaupaksi parhaiten sopiva teema. Voit tehdä teemahakuja erilaisiin ominaisuuksiin liittyen ja sitä kautta voit löytää juuri sinun tavoitteitasi tukevan teeman.

Harrastuksille, urheiluseuroille ja muille vastaaville sivustoille kannattaa hakea sivustoa, joihin voi rakentaa toimivan foorumin tai yhteisön. Näin esimerkiksi seuran jäsenet voivat kirjautua sisään ja tehdä vaikka omia julkaisuja.

2

Lähde liikkeelle yksinkertaisesta

Monesti sitä kiinnittää huomiota juuri niihin ulkoasuihin, jotka ovat todella näyttäviä ja upeita. Samaan aikaan sellaisten tekeminen ei ole kuitenkaan se kaikkein helpoin ja lopputulos ei sittenkään tyydytä. Erityisesti uuden sivuston kanssa kannattaa lähteä liikkeelle mahdollisimman yksinkertaisesta teemasta. WordPressin asennuksen myötä tulee muutama perusteema, joita kannattaa kokeilla ensin. Mikäli ne eivät sovi, silloin voi lähteä hakemaan jotain muuta.

Yksinkertaisuuden merkitys tulee esille erityisesti silloin, kun ihmiset eivät vielä oikein tiedä, mitä sivustoltasi etsiä. Esimerkiksi uudet verkkokaupat voivat kompastuvat siihen, että sivusto ja kauppa on liian vaikeakäyttöinen. Yksinkertaisuus kunniaan!

3

Teeman tulee olla responsiivinen

Responsiivisuus tarkoittaa sitä, että riippumatta siitä, minkäkokoinen näyttö sivuston lukijalla on, muokkautuu sivusto siihen sopivaksi. Toisella nimityksellä tästä puhutaan mobiiliystävällisestä teemasta. Lähes kaikki tarjolla olevat ilmaiset teemat sopivat erikokoisille ruuduille, mutta varmista silti, että valitsemasi teema sopii kaikenkokoisille ruuduille.

4

Tarvitseeko sivustoasi kääntää?

Mikäli tiedät, että sivustosi tulee olemaan monikielinen, varmista, että valitsemasi WordPress-teema mahdollistaa sen. Kaikki ilmaiset teemat eivät anna mahdollisuutta asentaa käännöslisäosaa, jotta sivustosta voi tehdä monikielisen. Tarkistathan siis, että valitsemasi teema mahdollistaa myös muut haluamasi lisäosat.

Maksullinen vai ilmainen?

WordPress tarjoaa mahdollisuuksia verkkosivustojen suunnittelijoille tarjota omia sivujaan muille käyttäjille ilmaiseksi tai pientä maksua vastaan. Ilmaisia teemoja on enemmän kuin riittävästi ja varmasti jokainen löytää sieltä itselleen sopivan, mutta maksullisissa teemoissa on usein sellaisia ominaisuuksia, mitä ei ilmaiseksi jaeta.

Monista ilmaisista teemoista voi ostaa maksullisen version, joten kokeileminen on riskitöntä. WordPress-teemojen hinta pyörii noin 30-50 euron paikkeilla, joten sijoitus ei sinänsä ole kovin suuri verrattuna esimerkiksi mittatilaustyönä tehtyyn verkkosivuun.

Kysymykseen siitä, kumpi on parempi, maksullinen vai ilmainen, ei olekaan yhtä oikeaa vastausta. Lähtökohtaisesti tärkeää on käydä läpi ne itselleen tärkeät ja tarvittavat verkkosivuston ominaisuudet. Mikäli niitä ei ilmaisista löydy, silloin voi turvautua maksulliseen vaihtoehtoon. Toisaalta saatat löytää juuri maksullisten joukosta sen sopivimman teeman ja mikäli hinta on kohdallaan, voi sellaisen tilata heti alkuunkin jo.

Tutustu alla olevasta linkistä webhotellipalveluihimme ja valitse itsellesi sopivin palvelu